Hunden är människans bästa vän

Hunden är människans bästa vän

De allra flesta älskar hundar och hunden är en trogen kamrat vid sidan av människan. Det finns många anledningar till att man ska älska hundar och om man har en hund är det viktigt att man tar hand om den väl och ger den vad den behöver för att må bra. Många hundar tycker om att vara utomhus, även när de inte promenerar. Om du har en trädgård bör du överväga att bygga en hundkoja åt din hund så att den kan vara ute mycket mer. Det bästa är att bygga en hundkoja av tryckimpregnerat virke då kan du känna dig säker på att den kommer att stå emot regn och rusk, och att din hund kommer att ha ett ställe att söka skydd på när den befinner sig ute i trädgården.

Ha i åtanke att om du gör din trädgård mer hundvänlig behöver du även hundsäkra din trädgård. Det kan bland annat finnas bär och växter som är giftiga för din hund och dessa kan trots det framstå som aptitliga för hunden och därför bör de inte finnas i din trädgård. Även om du har hunden i trädgården mycket är det viktigt att komma ihåg att den även behöver komma ut och motionera, och aktiveras på olika sätt. Dessutom är hundar flockdjur vilket betyder att du inte bör lämna hunden i trädgården allt för länge. Din hund bör alltid ha möjlighet att komma in när den vill och vara med sin flock. Om du har flera hundar kan det hända att de känner sig mycket väl tillfreds med att vara ute i trädgården tillsammans utan dig. Ha dock i åtanke att liksom hunden är din bästa vän är du hundens bästa vän och givetvis vill de vara tillsammans med dig.

Om du vill göra din trädgård mer välkomnande, inte bara för hunden utan även för dig, kan du även bygga en veranda av tryckimpregnerat trä, det är nämligen inte bara bra för hunden att vara utomhus utan även för dig. Se till att alltid ha en försäkring för din hund ifall att det skulle hända något, även om du hundsäkrar din trädgård och ser till att den är hundvänlig kan mycket ske, speciellt när din hund inte ständigt är under översikt. Du bör ha något typ av galler runt din trädgård så att din hund inte kan lämna inhägnaden. Även om din hund är lydig och stannar på tomtgränsen bör detta sättas upp, anledningen är att det även skyddar din hund mot omvärlden och får din hund att känna sig trygg. Genom att sätta upp ett staket ser du till att inte obehöriga kommer in på er mark eller att föremål som kan vara farliga placeras i trädgården.

canary