Bäddar för ett härligt hundliv

Bäddar för ett härligt hundliv

Efter en lång, innehållsrik dag är det underbart att sjunka ner i en skön säng eller soffa och bara få koppla av helt och hållet. Det gäller både för människor och djur, och du som har hund har säkert sett hur din vovve njuter när den ligger på en härlig bädd.

Vilken typ av hundbädd som passar din voffsing allra bäst beror på saker som dess storlek och ålder, samt om den har vissa fysiska problem som exempelvis reumatism eller artros. Kanske du själv tycker att det är roligt att göra hundbädden till en del av din inredning och är ute efter en extra fin modell eller en specifik färg? Som tur är finns det massor av olika sorters hundbäddar, och du kan hitta allt du behöver online och få det hemlevererat.

Skaffa rätt storlek på hundbädden

Hundar brukar kunna somna nästan överallt och de älskar att få vara i närheten av sina familjemedlemmar. När du ska skaffa en hundbädd är det dock bra att ge din hund ordentligt med plats, och den får gärna ha en lite högre men mjuk kant som den kan vila huvudet mot ibland. Till de vanligaste hälsoproblemen bland äldre hundar hör, precis som hos människor, smärta och stelhet i lederna och då kan en ortopedisk hundbädd med minnesskumfyllning kännas underbar. Har din vovve börjat bli lite inkontinent är det praktiskt med en hundbädd som är lätt att tvätta och som har plats för en inkontinensdyna, medan små vovvar som lätt blir frusna brukar älska elementbäddar.

Lugnande hundbäddar och bäddar för kungligheter

Det är inte bara människor som kan bli stressade och oroliga, även din hund kan uppleva stress i olika situationer. Märker du att din hund inte riktigt kan komma till ro och att den visar ett ängsligt beteende är det viktigt att komma till bukt med problemet. Det finns särskild kost som fungerar lugnande såväl som hundbäddar som är särskilt designade för att få vovvar att känna sig trygga. De ser ut som stora, runda fluffiga pälskuddar med extra höga kanter, och när din hund lägger sig i den sjunker den ner så att den nästan försvinner, ungefär som att ligga i en stor och mjuk famn. Ett annat bra alternativ är en tittut-bädd som är utformad som en kub eller grotta där hunden ligger tryggt, samtidigt som den ser vad som pågår ute i den stora världen.

Har du däremot en liten prins eller sessa är det självklart en ordentlig soffa du ska skaffa! Kungligheter vill både kunna se och synas, och här finns det fina hundbäddar som ser ut som människomöbler och som är perfekta att sitta och se förnäm ut på. Välj en färg som matchar den övriga bostaden och låt din hund hålla hov från sin stiliga soffa.

canary